1. Home
  2.  » 
  3. Nieuwbouw
  4.  » Hoogvliet bouwt IKC De Twijn

Hoogvliet bouwt IKC De Twijn

We mogen als Hoogvliet & Zn B.V. aan de slag met de nieuwbouw voor Integraal Kind Centrum De Twijn. Dit is zeker niet het eerste IKC of school project voor Hoogvliet. Zo hebben we bijvoorbeeld eerder al Kindcentrum Oranje Nassau in Papendrecht mogen bouwen. Dit zijn altijd leuke en interessante projecten die net even anders zijn dan standaard.

IKC De Twijn daagt uit tot bewegen

In de raadsvergadering van 20 februari 2018 is het besluit gevallen om nieuwbouw te realiseren voor IKC De Twijn. Dat houdt in, dat er vanaf dat moment hard gewerkt is aan de definitieve tekeningen van de nieuwbouw. IKC De Twijn ontwikkelt zich naar een integraal kindcentrum waarin het bewegen een belangrijke rol krijgt. De inrichting van de school daagt de kinderen uit om in beweging te komen. Door de hele school zijn uitdagende klim- en klautertoestellen te vinden waar kinderen op ieder moment hun skills in kunnen testen en verder kunnen ontwikkelen. Hiervoor is gekozen voor InFit Beweegconcepten.

De Twijn is ontworpen in samenwerking met Topos – Architectuur en Bouwkunde. Het beweegconcept van de school sluit aan bij de visie van schoolbestuur PIT-KO uit Zwijndrecht dat als kinderen meer bewegen ze zich motorisch en cognitief beter ontwikkelen.

Zie hieronder de tekeningen van architect Topos van de nieuwbouw.

De sloop van de gebouwen

Vanaf 1 november is er gestart met de sloop. De sloop van het gebouw is in januari afgerond en de grond wordt bouwrijp gemaakt. 

   

Vergelijkbare berichten