1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » IKC De Twijn – de beweegschool

IKC De Twijn – de beweegschool

IKC De Twijn

In de raadsvergadering van 20 februari 2018 is het besluit gevallen om nieuwbouw te realiseren voor IKC De Twijn. Sindsdien is er hard gewerkt om de eerste echte beweegschool te realiseren en op te leveren. Samen met vele onderaannemers is er een knap staaltje werk verricht. Inmiddels is de school opgeleverd en genieten kinderen en leerkrachten samen van hun nieuwe beweegschool.

Ook het jeugdjournaal is dit niet ontgaan en maakte er een item van in hun journaal.

Hieronder een terugblik met video’s en foto’s.

 

IKC De Twijn in het jeugdjournaal

IKC De Twijn in Alblasserdam is dus de eerste echte beweegschool in Nederland. Geen kind zit meer stil. De schoolgangen zijn zó ingericht dat kinderen continue uitgedaagd worden om te gaan bewegen. Ren door de gang op de atletiekbaan, klim door de Monkeyboxen, hinkel via de hinkelbaan of speel twister. De echte diehards klimmen via de bouldertrap naar boven om vervolgens op hoogte te klauteren & zwaaien! 

Hieronder het item uit het jeugdjournaal en diverse foto’s van het interieur.

 

De andere berichten over dit ontzettend leuke project:
Een super leuk moment was dat we te horen kregen dat we mogen bouwen.
Het feestje van de eerste paal werd gevierd met de kinderen, ouders en leerkrachten. Al snel konden we aan de slag met de fundatie.

De voortgang hebben we in een aantal posts bijgehouden. Zoals de Plaatsing van de houtskelet wandende HSB wanden, een filmpje van het mooie metselwerk, gevolgd door een leuke  Birdseye view en nog  een feestelijk moment met het bereiken van het hoogste punt.

Hieronder treft u nog wat foto’s van het project.

Vergelijkbare berichten