1. Home
  2.  » 
  3. Project
  4.  » Verdiepte gymzaal De Bazuin – Zwijndrecht

Verdiepte gymzaal De Bazuin – Zwijndrecht

Naam Project: Verdiepte gymzaal De Bazuin
Locatie: Heer Oudelands Ambacht, Zwijndrecht
Looptijd: 04-2021 t/m 01-2022
Status: Opgeleverd
Type project: Nieuwbouw gymzaal
Toekomstige gebruikers: Kindcentrum De Notenbalk en Basisschool Develhoek

Partners: Herculan Sportvloeren

 

Duurzaam project

De nieuwe gymzaal van 22×14 meter heeft een duurzaam ontwerp volgens de eisen van deze tijd. Het gebouw heeft een warmtepomp en op het dak liggen zonnepanelen.

“De bouw van de nieuwe gymzaal is goed nieuws voor de basisscholen Develhoek en De Notenbalk. Nu is er geen gymzaal in de buurt en daardoor zijn de leerlingen nu nog lang onderweg naar andere sportaccommodaties. Dat is straks voorbij. Dan krijgen ze gymles in een splinternieuwe zaal in een prachtig gebouw. Dat is een hele vooruitgang.” Aldus Wethouder Jos Huizinga van gemeente Zwijndrecht tijdens het officiële startsein in mei 2021.

“Het is een prachtig gebouw dat heel goed in de omgeving past. Op verzoek van omwonenden is de gymzaal verdiept aangelegd. Maar het gebouw is zo ontworpen dat er toch veel daglicht naar binnen valt. Voor kinderen heel fijn om hier gymles te krijgen.”

Status project

In mei 2021 werd het officiële startsein gegeven door de wethouder door een begin te maken met de graaf werkzaamheden. De gymzaal is het resultaat van een burgerinitiatief van leerlingen van Develhoek en De Notenbalk waar in 2015 akkoord op is gegeven.

In januari 2022 zijn de werkzaamheden afgerond en is de sleutel overhandigd. Inmiddels maken zo’n 600 leerlingen gebruik van deze mooie locatie.

 Op 4 april heeft de officiële opening plaatsgevonden waarbij Wethouder Jos Huizinga samen met Chantalle Zijderveld de naam onthulden in het bijzijn van zo’n 40 genodigden. Chantalle Zijderveld won bij de Paralympische Spelen in Tokio vorig jaar twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille bij het zwemmen. Bovendien is ze oud-leerlinge van De Notenbalk.

Hieronder wat afbeeldingen van het project.

 Timmerfabriek

Het voordeel van een eigen timmerfabriek zie je in dit soort projecten goed terug. Zo werden bijvoorbeeld de houtskeletbouw wanden (HSB) in onze eigen timmerfabriek gefabriceerd. Het fabriceren in eigen beheer heeft uiteraard allerlei voordelen, waarvan de belangrijkste dat je alles zelf in de hand hebt. We tekenen de wanden eerst in een 3D model, zodat alle elementen naadloos tussen de staalconstructie passen. Vervolgens wordt het door ons op de bouwplaats in een keer gemonteerd.

Vergelijkbare berichten