1. Home
  2.  » 
  3. Nieuwbouw
  4.  » Wethouder maakt begin uitgraven verdiept gebouwde gymzaal

Wethouder maakt begin uitgraven verdiept gebouwde gymzaal

De bouw van de nieuwe verdiept gebouwde gymzaal in Heer Oudelands Ambacht is 5 mei van start gegaan.

Wethouder Jos Huizinga begint met uitgraven

Afgelopen weken zijn de heipalen de grond ingeslagen en de damwanden geplaatst. Maandagmiddag hadden we een officieel moment op de bouwplaats met wethouder Jos Huizinga van Gemeente Zwijndrecht. Hij maakte een begin met het uitgraven voor de verdiept gebouwde gymzaal.

“De bouw van de nieuwe gymzaal is goed nieuws voor de basisscholen Develhoek en De Notenbalk. Nu is er geen gymzaal in de buurt en daardoor zijn de leerlingen nu nog lang onderweg naar andere sportaccommodaties. Dat is straks voorbij. Dan krijgen ze gymles in een splinternieuwe zaal in een prachtig gebouw. Dat is een hele vooruitgang.” Aldus de wethouder.

De nieuwe gymzaal wordt gebouwd voor Kindcentrum De Notenbalk en basisschool Develhoek. 

 

 

Eerdere werkzaamheden

5 mei werd de eerste heipaal al geslagen en is het project van start gegaan. De damwanden zijn afgelopen week geplaatst. Die zijn nodig omdat de gymzaal verdiept wordt aangelegd. Dat gebeurt om te voorkomen dat het gebouw te hoog wordt. In de periode tot augustus zullen de vloer en de kelderwand worden gestort, waarna de damwanden weer kunnen worden verwijderd.

Duurzaam

De nieuwe gymzaal heeft een duurzaam ontworpen volgens de eisen van deze tijd. Het gebouw krijgt een warmtepomp en op het dak komen zonnepanelen. Het is de bedoeling dat het gebouw eind januari 2022 klaar is.

Vergelijkbare berichten